Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Răspunsul va fi menit să transmită mesajul că Israelul "nu va permite ca un atac de o asemenea amploare împotriva sa să treacă fără reacţie", notează Canal 12.

De asemenea, răspunsul va fi menit să arate clar că Israelul nu va permite iranienilor să "stabilească ecuaţia" pe care au încercat să o afirme în ultimele zile. Aceasta pare a fi o referire la avertismentul Iranului că viitoarele lovituri israeliene asupra teritoriului iranian, inclusiv asupra sediilor sale diplomatice internaţionale, vor fi de acum înainte din nou întâmpinate cu lovituri iraniene de represalii asupra Israelului.

Sursa citată mai spune că ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, şi şeful Statului Major al forţelor armate israeliene (IDF), Herzi Halevi, consideră că este necesar ca Israelul să răspundă, dar fără a afecta coaliţia condusă de SUA care a ajutat statul evreu să se apere împotriva atacului iranian.

Potrivit Canal 12, Israelul nu doreşte ca răspunsul său să declanşeze un război regional. În plus, Israelul intenţionează să îşi coordoneze acţiunea cu SUA, scrie News.ro.

Citește și
iranieni
Adversarii lumii democratice devin tot mai interconectați. Cum a atacat Iranul în Israel după exemplul Rusiei în Ucraina
Riposta, singura opțiune luată în calcul de Israel

Israelienii au informat SUA despre intenția lor de a răspunde atacului lansat de Iran. 

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, i-a spus secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, într-o discuție purtată la telefon, că Israelul nu are altă opţiune decât să răspundă la atacul cu rachete şi drone lansat de Iran în weekend, relatează Axios, citată de News.ro.

"Lansarea atâtor rachete, rachete de croazieră şi drone asupra teritoriului israelian va primi un răspuns", a subliniat public, şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi,  potrivit Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult