Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelienii stau la cozi pentru pașapoarte străine: ”E ceva nemaivăzut”. România este una din țările cele mai solicitate

Israelienii se înghesuie să facă rost de pașapoarte străine, iar România este una dintre țările cele mai solicitate, spun mai multe ambasade din Europa, care vorbesc despre o situație nemaivăzută până acum.  

Mai multe țări, între care Franța, România și Portugalia, afirmă că numărul solicitărilor venite de la cetățeni ai Israelului a atins cote nemaivăzute, arată publicația israeliană Ynet News, citată de Rador, potrivit Profit.

Unele ambasade europene au raportat recent o înmulțire semnificativă în ultimele luni a solicitărilor de a obține pașaport european ori viză de imigrație venite de la rezidenți ai Israelului.

„Unii o pun pe seama legilor restructurării judiciare, iar alții cred că motivul e costul mare al traiului”, a declarat un diplomat european din Israel.

”Acest lucru a devenit un fenomen”

„Sunt tot mai multe familii israeliene care solicită pașapoarte, cozile au crescut la cifre pe care nu le-am mai văzut până acum. Avem sentimentul că acest lucru a devenit un fenomen”.

Citește și
Turisti
„Mi-a plăcut și vreau din nou”. Turiștii cu bani care sunt atrași ca un magnet de România. De ce aleg litoralul românesc

Printre ambasadele care raportează o înmulțire a solicitărilor se numără cele ale Franței, Olandei, României, Portugaliei, Spaniei, Germaniei, Italiei și statelor baltice.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult