Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelienii, gest sfidător în Cisiordania. Un soldat evreu a recitat rugăciunea "Shema Yisrael" într-o moschee | VIDEO

Într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, un soldat israelian poate fi văzut în timp ce recită rugăciunea "Shema Israel" într-o moschee din Jenin, nordul Cisiordaniei.

În imaginile respective, soldatul israelian ține în mână microfonul care este folosit pentru chemarea musulmanilor la rugăciune și recită rugăciunea "Shema Yisrael" (n.r. - "Ascultă, Israele!", rugăciunea și crezul central al Iudaismului), notează Jerusalem Post.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat că un astfel de comportament este considerat "inacceptabil" și a precizat că soldații implicați în acest incident au fost suspendați din toate activitățile operaționale.

"Comportamentul soldaților din filmuleț este inacceptabil și contravine valorilor fundamentale ale IDF", a spus armata israeliană.

Operațiune de amploare în Jenin

Recent, sub coordonarea Shin Bet (n.r. - Agenția de Securitate a Israelului), Poliția de Frontieră israeliană și Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au desfășurat o operațiune de amploare în Jenin, care a fost îndreptată împotriva militanților Hamas.

Citește și
Kamala Harris
SUA nu vor permite „în niciun caz” alungarea palestinienilor din Fâșia Gaza, spune vicepreședinta Kamala Harris

În timpul operațiunii, forțele Israelului au fost atacate de indivizi înarmați care au aruncat cu dispozitive explozive în direcția lor. Ca răspuns, israelienii au tras focuri de armă asupra teroriștilor.

În urma acestor confruntări, patru soldați israelieni au fost grav răniți, iar altul ușor, în timp ce șapte teroriști au fost uciși, iar cinci au fost răniți.

În timpul operațiunii, 15 suspecți implicați în activități teroriste îau fost arestați.

În plus, aproximativ 230 de palestinieni aflați în tabăra de refugiați din Jenin au fost reținuți. Aceștia urmează să fie supuși unor interogatorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult