Israelul intră din nou în carantină națională. Președintele Israelului: „V-am dezamăgit”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Însă Israelul a trecut de 6.000 de noi infectări, ceea ce înseamnă enorm raportat la populație.
La randul ei, Franţa a înregistrat ieri cel mai mare bilanţ cotidian de la începutul pandemiei, peste 13.000 de îmbolnăviri.
În Israel, şcolile au fost închise încă de joi, iar noile restricţii au intrat în vigoare ieri, odată cu începerea sărbătorii Anului Nou evreiesc. Oamenii nu au voie să se îndepărteze la mai mult de 500 de metri de casă. Cu câteva excepţii: să cumpere alimente, alte articole esenţiale sau să meargă la muncă. Adunările sunt limitate la 10 persoane în interior şi 20 în exterior.
Israelul a devenit prima ţară din lume care impune din nou carantina la nivel naţional, după ce a ajuns să aibă cea mai mare rată a infectării pe plan mondial, raportată la populaţie. Iar responsabilii din sănătate au avertizat că spitalele asaltate de bolnavi de Covid ar putea atinge capacitatea maximă în câteva săptămâni.
Benjamin Netanyahu: „În faţa acestei morbidităţi, şi aşa cum mulţi experţi au recomandat, s-ar putea să nu avem altă obţiune decât impunerea acestor măsuri”.
Presedintele Reuven Rivlin a cerut scuze catre populaţie pentru că autoritatile nu au reusit sa oprească răspândirea coronavirusului, după încheierea primei carantine, în mai. Reuven Rivlin: „Ştiu că n-am făcut destul, noi, conducătorii ţării. Aţi avut încredere în noi şi v-am dezamăgit. Voi, cetăţenii Israelului, meritaţi ca ţara să vă dea o plasă de siguranţă”.
Însă președintele le-a cerut israelienilor să ţină cont de noile restricţiii.
Reuven Rivlin: „Este a doua şansă şi nu trebuie s-o irosim, pentru că nu va fi şi o a treia şansă”.
În Cehia, măştile sanitare sunt obligatorii în şcoli începând de vineri, mai ales că 20% dintre noile cazuri de infectare au fost înregistrare în unităţi de învăţământ.
Guvernul premierului Andrej Babis este supus criticilor din toate părţile pentru că a întârziat prea mult restricţiile care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 1 septembrie. Pana la ură au fost introduse abia pe 10 septembrie, iar criticii spun că întârzierea se vede în bilanţurile zilnice.
În Franța, virusul continuă să se răspândească. Vineri, au fost inregistrate peste 13 mii de noi cazuri.
Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății: „Am observat că, pe timpul verii, cele mai multe infectări au fost în rândul tinerilor: o rată de 140 la 100.000 de persoane, la grupa de vârstă între 15 şi 44 de ani. Jumătate dintre aceştia sunt asimptomatici”.
După Marsilia si Bordeaux, sunt limitate adunările publice şi la Nisa, unde au voie cel mult 10 persoane la un loc.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Franta , israel , coronavirus , pandemie , cehia
Dată publicare: 19-09-2020 08:32