Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israel a renunțat la o serie de măsuri luate în contextul pandemiei. Restaurantele şi barurile şi-au redeschis porţile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu o campanie de vaccinare anti-COVID de succes, autoritățile din Israel au renunțat de duminică la o serie de măsuri luate în contextul pandemiei.

 

Restaurantele şi barurile şi-au redeschis porţile, după aproape șase luni de pauză. Însă nu oricine poate intra în localuri.

Clienții sunt numai din rândul celor care s-au imunizat.

Oamenii au petrecut ca în vremurile bune în prima zi în care s-au redeschis restaurantele în toată ţara. Unele dintre restricţii erau în vigoare de şase luni. Şi nu e de mirare că, în localurile luate cu asalt de clienţi, au fost mușterii care i-au îmbrăţişat pe bucătari.

Client: "Sunt primul aici pentru că restaurantele mi-au lipsit foarte mult."

Citește și
Timisoara
Timișorenii și-au făcut provizii înainte de carantină. Tinerii au ieșit la terase

Bărbat: "E foarte plăcut să ne întoarcem, ne-a lipsit asta și sperăm că va rămâne așa cel puțin pentru o lună sau două, dacă nu pentru doi sau trei ani."

Loel Miller, proprietar restaurant: "Suntem foarte încântați de redeschiredea restaurantelor, am fost închiși timp de șase luni și suntem norocoși că putem primi iar clienți, să le oferim o mâncare excelentă, o muzică bună, să le vedem lumina din ochi și să-i facem fericiți".

La restaurant pot merge numai cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19 și pot prezenta un certificat de imunizare şi persoanele care dovedesc faptul că au fost infectate cu SARS-COV2 şi s-au vindecat.

Benjamin Netanyahu: "E o zi mare, deschidem restaurantele cu acest "pașaport verde", revenim la viață. Încă trebuie să ne protejăm, să purtăm măști, să păstrăm distanța fizică. Dar ne revenim".

În ciuda măsurilor luate şi a asigurărilor date de oficiali, nu toți proprietarii de localuri sunt liniștiți.

Fatima Barakat, prorprietar cafenea: "E o zi fericită pentru noi pentru că am deschis, dar încă suntem îngrijorați din cauză că virusul nu a dispărut, nimeni nu știe când vom termina cu el. Chiar ne temem că o să urmeze o nouă carantină, iar turismul nu a revenit la normal".

În Israel, până acum, mai bine de jumătate din populaţie a fost inoculată cu o primă doză de ser anti-COVID.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult