Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iranul susţine că a primit un mesaj "ridicol" despre "răzbunare", trimis de Casa Albă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iranul susţine că Statele Unite i-au cerut să "să răzbune proporţional" după asasinarea de vineri, într-un raid american, a generalului iranian Qassem Soleimani

Elveţia, care reprezintă interesele SUA în Iran în absenţa relaţiilor diplomatice între cele două ţări, a afirmat vineri că reprezentantul său a "transmis un mesaj cu care SUA l-au însărcinat să-l înmâneze Iranului", fără a preciza ceea ce conţine.

În apropiere de aeroportul din Bagdad, un atac cu dronă americană l-a ucis pe Soleimani, şeful Forţei Qods a Gardienilor Revoluţiei, însărcinată cu operaţiunile externe ale Iranului, şi pe Abou Mehdi al-Mouhandis, omul Iranului în Irak.

Citat vineri seară de site-ul televiziunii de stat iraniene, contraamiralul Ali Fadavi, comandantul-şef adjunct al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a afirmat că Washingtonul i-a transmis "dacă vreţi să vă răzbunaţi, răzbunaţi-vă proporţional cu ce am făcut noi".

Americanii nu sunt în poziţia de a "decide" răspunsul Iranului şi "trebuie să se aştepte la o răzbunare dură. Această răzbunare nu se limitează la Iran", a spus el, asigurând că aliaţii Iranului din Orientul Mijlociu sunt "pregătiţi să concretizeze această răzbunare".

Citește și
Reacții în Iran după moartea generalului Qassem Soleimani - 3
Secretarul general al ONU, despre un nou război în Golf după uciderea generalului Soleimani

Contraamiralul nu a precizat în ce fel SUA au comunicat acest mesaj Iranului.

Însă în afară de Elveţia, ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammed Javad Zarif a declarat că "emisarul elveţian a transmis un mesaj ridicol de la americani" vineri.

Emisarul elveţian "a primit un răspuns ferm scris (din partea Iranului) la această scrisoare îndrăzneaţă a americanilor", a indicat Zarif.

Teheran a promis "o răzbunare dură într-un loc şi la momentul potrivit" pentru moartea lui Soleimani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult