Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iranul afirmă că a răspuns propunerii UE pentru relansarea acordului nuclear din 2015

Iranul a răspuns propunerii înaltului diplomat al Uniunii Europene Josep Borrell, care vizează salvarea acordului nuclear de la Teheran din 2015 cu puterile mondiale şi caută o încheiere rapidă a negocierilor.

Anunțul a fost făcut duminică de principalul negociator iranian în domeniul atomic, transmite Reuters.

”Ne-am împărtăşit ideile propuse, atât pe fond, cât şi pe formă, pentru a deschide calea pentru încheierea rapidă a negocierilor de la Viena”, a scris Ali Bagheri Kani pe Twitter, fără a oferi mai multe detalii despre poziţia Iranului.

”Din partea Iranului, suntem pregătiţi să încheiem negocierile într-un timp scurt, dacă cealaltă parte ar fi pregătită să facă acelaşi lucru”.

Marţea trecută, Borrell a spus că a propus un nou proiect de text, pentru a reînvia acordul prin care Iranul şi-a redus programul nuclear în schimbul scutirii de sancţiunile economice.

Citește și
Furtunile fac prăpăd în Iran. Cel puțin 69 de oameni au murit în ultimele zile
Furtunile fac prăpăd în Iran. Cel puțin 69 de oameni au murit în ultimele zile

Preşedintele Donald Trump a renunţat la acord în 2018 şi a reimpus sancţiunile SUA, determinând Iranul să încalce limitele nucleare ale acordului.

Acordul privind planul cuprinzător de acţiune comun şi-a propus să îngreuneze capacitatea Iranului de a acumula material fisionabil pentru o armă nucleară, o ambiţie pe care Iranul a negat-o de mult, spunând că programul său atomic are scopuri paşnice.

Marţea trecută, Departamentul de Stat a declarat că examinează propunerea lui Borrell şi că va răspunde UE.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult