Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iranul a executat un angajat din Ministerul Apărării, acuzat de spionaj pentru CIA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iranul a executat un fost angajat din cadrul Ministerului Apărării acuzat de spionaj în favoarea CIA, relatează Al Jazeera, citând agenția ISNA. 

 

Jalal Haji Zavar ar fi mărturisit că a spionat pentru CIA în schimbul banilor. Jalal Hajizavar lucra în cadrul organizației aerospațiale din Ministerului Apărării iranian. Și-a părăsit postul acum nouă ani și a fost condamnat de o instanță militară după o investigație care a descoperit documente și echipamente de spionaj în locuința sa.

El a fost executat în închisoarea Rajai Shahr, din Karaj, la vest de Teheran. Informația apare în contextul tensiunilor dintre Iran și SUA. 

După săptămâni de tensiuni crescânde în contextul unor atacuri împotriva unor tancuri petroliere în Golf, Iranul a afirmat joi că a doborât o dronă militară americană de supraveghere, sporind temerile privind o confruntare militară între doi adversari de lungă durată.

Citește și
hacker
SUA au lansat atacuri cibernetice împotriva Iranului. Țintele vizate

John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, a avertizat duminică Iranul să nu confunde "prudenţa" cu "slăbiciunea", la două zile după anularea în ultimul minut de către Donald Trump a unor lovituri de represalii împotriva Iranului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult