Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Inundațiile au devastat Afganistanul. Cel puțin 300 de persoane au murit și peste 1.000 de locuințe au fost distruse

Inundațiile au făcut prăpăd în Afganistan. Cel puțin 300 de persoane au murit și peste 1.000 de locuințe au fost distruse, a anunțat sâmbătă agenția ONU pentru alimente, citată de CBS News.

În provincia vecină Takhar, instituțiile media de stat au raportat că inundațiile au ucis cel puțin 20 de persoane.

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al guvernului taliban, a postat pe platforma de socializare X că „sute (de oameni) au cedat în urma acestor inundații calamitoase, în timp ce un număr semnificativ (de oameni) au suferit răni”.

El a spus că guvernul a ordonat mobilizarea tuturor resurselor disponibile pentru salvarea oamenilor, transportul răniților și recuperarea decedaților.

Ministerul taliban al Apărării a afirmat sâmbătă că forțele aeriene ale țării au început deja evacuarea oamenilor din Baghlan, au salvat un număr mare de persoane blocate în zonele inundate și au transportat 100 de persoane rănite la spitalele militare din regiune.

Citește și
Inundatii Sinaia
Inundații pe DN1. Șoseaua este blocată în zona gării din Sinaia

Oficialii au declarat anterior că în aprilie cel puțin 70 de persoane au murit din cauza ploilor abundente și a inundațiilor. Aproximativ 2.000 de case, trei moschei și patru școli au fost, de asemenea, avariate.

Afganistanul este una dintre cele mai sărace țări din lume, afectată în fiecare an de inundații care provoacă pagube, mai ales în zonele rurale. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult