Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Interlopul zis „Musca”, evadat după ce complicii lui au ucis gardienii care îl duceau la închisoare, în Franța, e de negăsit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de polițiști francezi sunt pe urmele unui interlop care a evadat marți într-o operațiune demnă de filme care a șocat Franța. Mai mulți indivizi mascați și înarmați cu puști au atacat duba care îl transporta pe deținut.  

Doi agenți de penitenciar au fost împușcați mortal, iar trei sunt în stare gravă la spital. Poliția vrea să îl găsească pe evadat, dar și pe cei care l-au ajutat să scape.

Mohamed Amra a evadat în timp ce era transportat de la tribunal la închisoare. Un autovehicul negru a lovit frontal duba poliției și a oprit-o. Din vehicul au ieșit mai mulți indivizi înarmați cu puști care au început să tragă înspre agenții de penitenciar.

Dintr-o mașină aflată în spate au ieșit alți complici care l-au ajutat pe Amra să scape. Un autoturism a fost găsit incendiat de polițiști.

Saskya Vandoorne, corepondent CNN: „Se întâmplă rar să vedem așa ceva în Franța. Incidentul s-a derulat pe o autostradă, lângă un punct de taxare unde opriseră mai mult mașini. Prin urmare, circulă mai multe filmări cu cele întâmplate. O înregistrare dramatică arată doi indizivi înarmați cu puști de asalt”.

Citește și
doi barbati in inchisoare detinuti
Peste 100 de deținuți au evadat dintr-o închisoare din Nigeria din cauza ploilor abundente

450 de jandarmi și polițiști sunt pe urmele evadatului și a complicilor săi. Individul periculos primise o sentință de 18 luni de închisoare pentru tâlhărie. Numeroase filtre au fost instalate în puncte cheie pe toate șoselele din Normandia.

Eric Dupond-Moretti, French Justice Minister: „Vom face totul, absolut totul, ca să îi găsim pe cei care se fac vinovați de aceste crime îngrozitoare. Vorbim despre oameni pentru care viața nu are importanță”.

Saskya Vandoorne, corespondent CNN: „Dar cine este Mohamed Amra? Are 30 de ani și se afla la închisoare întrucât fusese condamnat pe tâlhărie. Este anchetat și pentru o răpire soldată cu decesul victimei”.

Mohammed Amra era supranumit „Musca” fiindcă părea că știe mereu tot ce se întâmplă în lumea interlopă. Potrivit unor surse, avea legături cu temutele bande de traficanți de droguri din Marsilia.

Corespondent Sky News: „Mohammed Amra nu este un infractor de talie mare ori foarte cunoscut. Dar autoritățile îl considerau un deținut periculos, care prezenta risc de evadare. Din acest motiv a fost inclus în categoria „supraveghere specială”. În aceste condiții apare întrebarea: de ce, la transferul lui, nu au fost impuse măsuri de securitate sporite?”.

Potrivit presei franceze, Amra a mai încercat de curând să evadeze și a tăiat gratiile din celulă. Dar tentativa a eșuat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult