Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Integrarea milioanelor de refugiați ucraineni, o provocare uriașă. Experți: Atitudinea primitoare s-ar putea schimba

Țările din Europa de Est se confruntă cu o provocare uriașă de a integra milioanele de refugiați care fug din Ucraina, au avertizat experții, în ciuda faptului că aceștia sunt priviți ca o sursă utilă de muncă în statele cu populație în scădere.

Aproximativ 2,5 milioane de oameni au fugit deja din Ucraina, conform Națiunilor Unite, care o numește criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa din 1945, relatează Agence France-Presse, potrivit The Guardian.

Mai mult de jumătate se află acum în Polonia, dar zeci de mii sunt cazați și în Moldova și Bulgaria, care au unele dintre populațiile cu cea mai rapidă scădere.

„Cei care ajung acum pe teritoriul UE sunt bine calificați și răspund cererii de forță de muncă”, a spus Sieglinde Rosenberger de la Universitatea din Viena, care avertizează însă că atitudinea primitoare s-ar putea schimba.

”Punctul de rupere” urmează să se producă

Alți experți se întreabă cum pot face față unui aflux uriaș de refugiați țările din estul Europei, care au un PIB mai mic decât omologii lor din vest.

Citește și
taxi pirat
În timp ce o țară întreagă ajută refugiații din Uraina, există și escroci care vor să facă bani din suferința lor

„Cum vor fi integrate aceste numere mari de refugiați în Europa? Aceasta va fi o problemă”, a declarat pentru AFP Brad Blitz, de la University College London.

Dar „punctul de rupere” ar urma să vină, a adăugat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult