Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Insulele Solomon interzic navelor militare străine din „toate ţările” să acosteze pe teritoriul lor

Insulele Solomon interzic navelor militare străine din „toate ţările” să acosteze pe teritoriul lor, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al premierului.

Cu o zi înainte, o purtătoare de cuvânt a ambasadei americane a declarat într-un comunicat că Statele Unite au primit o notificare de la guvernul arhipelagului privind „un moratoriu asupra tuturor vizitelor Marinei în aşteptarea implementării actualizării procedurilor de protocol”, relatează AFP, citată de News.ro.

Un purtător de cuvânt al premierului a declarat miercuri pentru AFP că moratoriul „include toate ţările din lume” şi nu „o anumită ţară”.

Oficialul a adăugat că „nu există o cronologie specifică” pentru actualizarea procedurilor de protocol. Relaţiile dintre Washington şi acest arhipelag asupra căruia China are o influenţă din ce în ce mai mare s-au deteriorat.

După ce şi-a încheiat relaţiile diplomatice cu Taiwan în 2019, în beneficiul Beijingului, guvernul Insulelor Solomon a semnat în aprilie un vast acord de securitate cu Beijingul.

Citește și
Taiwan
Taiwanul afirmă că Beijingul continuă activităţile militare în jurul insulei

Multe ţări occidentale, în special Statele Unite şi Australia, se tem că acest pact va permite Chinei să stabilească o bază militară în ţară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult