Insula celebră din Italia care a interzis turiștii din cauza lipsei apei. „O situație de urgență reală”
Your browser doesn't support HTML5 video.
UPDATE. Insula italiană Capri a ridicat, sâmbătă, interdicţia pentru turişti, după ce au fost rezolvate problemele cu aprovizionarea cu apă a staţiunii, relatează AFP. Primarul din Capri, Paolo Falco, a declarat că interdicţia a fost "ridicată" după ce a fost rezolvată o problemă tehnică din cauza căreia era împiedicată sosirea apei de pe continent.
El a impus interdicţia sâmbătă la ora 7 dimineaţa, forţând mai multe feriboturi care se îndreptau deja spre insulă, în largul coastei Napoli din sudul Italiei, să se întoarcă din drum.
Compania responsabilă cu aprovizionarea cu apă a insulei a declarat că joi a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi aceasta a fost rezolvată între timp, problemele cu aprovizionarea din Capri persistau.
Știrea inițialăPrimarul din Capri, Paolo Falco, a emis interdicţia la ora 7 dimineaţa, forţând mai multe feriboturi care se aflau deja în drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă.
Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat.
În justificarea interdicţiei emise, primarul a avertizat cu privire la "o situaţie de urgenţă reală". El a precizat că, deşi încă mai era apă pe insulă vineri, rezervoarele sunt goale. "Urgenţa ar putea fi agravată de sosirea a mii de turişti care vin în Capri în fiecare zi", a mai explicat Paolo Falco.
Locuitorii insulei pot primi 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie dintr-un camion cisternă, iar interdicţia privind accesul turiştilor va rămâne în vigoare până la noi ordine, a precizat acelaşi primar.
Insula Capri, renumită pentru vilele albe, coasta mărginită de golfuri şi hotelurile sale de lux, are aproximativ 13.000 de locuitori şi atrage numeroşi turişti pe timpul verii.