Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Înregistrarea cu moartea lui Jamal Khashoggi, trimisă de turci americanilor și saudiților

Turcia a anunțat sâmbătă că a trimis înregistrarea morții jurnalistului Jamal Khashoggi mai multor țări printre care Marea Britanie, Arabia Saudită și Statele Unite, relatează BBC.

Asasinii s-au debarasat de corpul său aruncându-l în canalizare după ce l-au dizolvat în acid, a relatat sâmbătă cotidianul turc Sabah.

Jamal Khashoggi, jurnalist şi critic al conducătorilor saudiţi, a fost ucis la 2 octombrie în interiorul consulatului saudit de la Istanbul de către o echipă trimisă de Riad, un asasinat despre care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că a fost ordonat "de la cele mai înalt nivel" al guvernului saudit.

Parchetul de la Istanbul a afirmat săptămâna trecută că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis prin strangulare imediat după ce a intrat în consulat pentru a obţine documente în vederea căsătoriei, iar corpul său a fost dezmembrat.

Rămăşiţele sale nu au fost găsite încă. Nu există nicio confirmare privind cine a comandat crima. După ce a negat mai multe săptămâni şi după o presiune internaţională tot mai mare, Arabia Saudită a recunoscut în cele din urmă că Jamal Khashoggi a fost ucis în consulat, adăugând că 18 suspecţi sunt sub investigaţie la Riad.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult