Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Infecția misterioasă denumită „boala care mănâncă carne” se răspândește – și nimeni nu știe de ce

O infecție mortală denumită „boala care mănâncă carne” a înregistrat o creștere a numărului de cazuri în Japonia și a atins niveluri record anul trecut - dar nu este încă clar de ce, scrie Mirror.co.uk.

Sindromul de șoc toxic cauzat de bacteria Streptococ de grup A și asociat mai frecvent cu faringele streptococice - a fost raportat pentru prima dată în Japonia în 1992.

De atunci, au fost raportate în medie 100 până la 200 de cazuri în fiecare an, dar anul trecut 941 de cazuri au fost confirmate, potrivit Institutului Național de Boli Infecțioase din țară.

Oficialii din Japonia nu știu de ce numărul cazurilor a crescut atât de puternic și afectează oameni de toate vârstele.

Majoritatea persoanelor cu streptococ A nu prezintă simptome sau pot avea o durere în gât, dar se poate dezvolta în sindromul de șoc toxic - care în cazuri rare poate provoca insuficiență multiplă de organe, fasceită necrozantă, cunoscută și sub denumirea de „boala care mănâncă carne”, și chiar moartea.

Ministrul japonez al Sănătății, Keizo Takemi, a spus că, deși cauza exactă din spatele creșterii este necunoscută, este probabil legată de revenirea bolilor respiratorii după încheierea pandemiei de Covid în Japonia.

El a adăugat că streptococul de grup A se transmite prin picături și prin atingerea suprafețelor.

El a spus: „Vrem ca oamenii să ia măsuri preventive, cum ar fi păstrarea degetelor și mâinilor curate”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult