Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Indignare după ce un preot de 63 de ani s-a căsătorit cu o fată de 12 ani, după ce a ales-o când avea doar șase ani

Un preot în vârstă de 63 de ani a stârnit indignare după ce s-a căsătorit cu o fată de 12 ani - pe care a ales-o în mod șocant ca mireasă când ea avea doar șase ani, scrie Mirror.co.uk.

Bărbatul, cunoscut sub numele de Gborbu Wulomo, Nuumo Borketey Laweh XXXIII, s-a căsătorit cu tânăra, pe nume Naa Okromo, nunta având loc sâmbătă, 30 martie, în Nungua, Ghana.

Liderii locali au apărat această practică șocantă și au insistat că este o tradiție să „alungi alți bărbați”, iar soțul va trebui să aștepte până când ea „atinge vârsta legală de căsătorie și naștere”.

Un invitat de la nuntă a spus că căsătoria a avut loc din cauza unui vechi obicei care spune că preotul trebuie să se căsătorească cu o fecioară. El a mai spus că în Nungua nu există fete mai mari de nouă ani care să fie încă virgine.

Preotul a ales fata când avea doar șase ani. Acum, publicația ghaneză Pulses raportează că este de așteptat să ia parte la o altă ceremonie concentrată pe purificare.

Se crede că acest ritual îi dă puterea de a-și îndeplini îndatoririle de soție a lui Gborbu Wulomo, care include și a avea copii.

„Se crede că acest ritual o împuternicește să își îndeplinească responsabilitățile anticipate ca soție pentru Gborbu Wulomo, care include nașterea copiilor”, a adăugat Pulse.

Star FM din Ghana a raportat că ceremonia este necesară „pentru a se asigura că niciun bărbat nu o pătează sexual”, după cum a raportat Daily Star .

Un reprezentant al templului, Nii Bortey Kofi Frankwa II, a explicat importanța istorică și spirituală a căsătoriei. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult