Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incidente la protestul „Convoiul libertății” de la Paris. Polițiștii au tras cu gaze lacrimogene asupra manifestanților

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poliţiștii francezi au tras, sâmbătă, cu gaze lacrimogene asupra manifestanţilor de pe bulevardul Champs Elysees, la scurt timp după ce un „convoi al libertăţii" a ajuns în Paris ca să denunțe restricţiile anti-pandemie.

Câteva zeci de maşini cu protestatari au reuşit să treacă de punctele de control ale poliţiei, încercând să blocheze traficul în jurul Arcului de Triumf. 

Protest cu ciocane, cuțite și măști de gaze 

Alte 500 de vehicule care încercau să intre în Paris au fost oprite la marginea orașului, fiind aplicate aproape 300 de amenzi. Separat, cinci protestatari au fost reţinuţi în sudul Parisului, pentru că aveau asupra lor ciocane, cuţite şi măşti de gaze. Pentru a împiedica orice derapaj, autoritățile franceze au mobilizat peste 7.000 de agenţi, au înfiinţat puncte de control şi au desfăşurat transportoare blindate de personal şi camioane cu tunuri de apă. Protestatarii francezi s-au inspirat de la camionagii din Canada, care practic au paralizat întreaga activitate în capitala Ottawa şi au perturbat comerţul transfrontalier cu Statele Unite.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult