Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Închis pentru corupție, prințul saudit Al-Waleed trebuie să plătească 6 miliarde de dolari ca să fie cercetat în libertate

Autoritățile saudite vor cel puțin 6 miliarde de dolari de la prințul saudit Al-Waleed bin Talal, aflat acum în închisoare, drept garanție - el fiind reținut sub acuzația de corupție.

 

Potrivit Daily Mail, aceasta este cea mai mare sumă cerută până acum de autoritățile din Golf și ar putea presupune predarea unei părți majoritare din conglomeratul deținut de el, Kingdom Holding Company, în valoare de 9 miliarde de dolari.

Aproape toți prinții arabi care au fost reținuți în noiembrie și care se află în detenție la hotelul de 5 stele Ritz Carlton din Riyadh și-au plătit deja amenzile foarte mari, pentru a fi eliberați.

Al-Waleed, în vârstă de 62 de ani, este al 57-lea om cel mai bogat din lume, cu o avere estimată la 18 miliarde de dolari, potrivit Daily Mail, care citează Wall Street Journal.

Citește și
Arabia Saudita
Unul dintre cele mai bogate state din lume împarte bani la populație. De ce a luat decizia

Zeci de înalți oficiali din Arabia Saudită - printre care se află prinți, miniștri și moguli - sunt încă în detenție la hotelul Ritz-Carlton, care s-a transformat într-o închisoare de lux, ca urmare a celei mai mari lovituri de stat din istoria recentă a acestei țări.

Aproximativ 320 de persoane au fost interogate, iar alți 150 de oameni sunt reținuți. Mulți dintre aceștia au fost de acord să încheie o înțelegere sau să predea trezoreriei de Stat averi care ar fi fost obținute prin mijloace necinstite - a anunțat procurorul general, șeicul Saud al-Mojeb.

Acesta mai este de părere că cel puțin 100 de miliarde de dolari au fost pierduți prin delapidare sau din cauza corupției în ultimii ani.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult