Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Începe Festivalul de la Cannes. Corneliu Porumboiu participă cu „La Gomera”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai sunt doar câteva ore până la deschiderea oficială a festivalului de film de la Cannes. Regizorul Corneliu Porumboiu participă în secțiunea oficială cu pelicula „La Gomera".

În 2015, românul a câștigat premiul Un Certain Regard pentru „Comoara". În Cannes, evenimentele dedicate filmelor au început încă de duminică.

Chiar dacă nu participă în competiția oficială de la Cannes, realizatorii filmului Angry Birds 2 au găsit ocazia perfectă să promoveze peliculă în portul orașului francez.

Josh Gad, actor: ”Partea cea mai frumoasă a filmului este că dă peste cap toate așteptările. Este un film despre prieteni și dușmani care își unesc forțele. În acest caz, păsările și porcușorii care erau rivali în primul film trebuie să se unească pentru a înfrunta un dușman comun.”

Pentru prima oară, în competiția pentru marele premiu Palme d'Or a intrat și o regizoare de culoare - Maţi Diop. O singură femeie a câștigat până acum trofeul, iar festivalul a fost în ultimii ani criticat pentru faptul că femeile nu sunt reprezentate suficient.

Thierry Fremaux, Cannes Film Festival Director: ”Toate filmele din selecția oficială - și sunt 15 femei regizor în total, 20 dacă adăugăm și scurt-metrajele -, toate aceste filme sunt acolo pentru că, în opinia juriului, merită cu adevărat să fie acolo.”

În competiția oficială de la Cannes participă și Corneliu Porumboiu, cu filmul „La Gomera". În 2015, regizorul român a câștigat la Cannes premiul Un Certain Regard, pentru pelicula "Comoara."

Alături de el, pe covorul roșu vor păși nume mari ale cinematografiei mondiale, între care Pedro Almodovar, Jim Jarmusch și Quentin Tarantino. Cel mai recent film al acestuia - A fost odată la Hollywood - va avea premiera la Cannes. În rolurile principale joacă Leonardo DiCaprio și Brad Pitt.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult