Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiul de la Notre Dame. Ce îi cer lui Macron peste 1000 de experți în patrimoniu

Peste o mie de experţi în patrimoniu i-au trimis președintelui Emmanuel Macron o scrisoare deschisă în legătură cu lucrările de refacere a catedralei Notre-Dame din Paris.

Experții i-au cerut preşedintelui Emmanuel Macron să evite "precipitarea" în ceea ce priveşte restaurarea catedralei Notre-Dame din Paris şi să nu încalce regulamentele din domeniul protejării patrimoniului.

"Să nu înlăturăm complexitatea gândirii care trebuie să înconjoare acest şantier, în spatele unui afişaj al eficacităţii", au declarat 1.170 de arhitecţi, experţi în conservare şi profesori francezi şi din străinătate în acest text publicat online în ediţia de duminică a cotidianului Le Figaro.

"Să ne acordăm timpul necesar pentru a găsi calea cea mai bună şi, atunci, da, vom fixa un termen ambiţios pentru o restaurare exemplară", au pledat ei.

Preşedintele Franţei a promis că va reconstrui în cinci ani catedrala Notre-Dame, o bijuterie a artei gotice, distrusă parţial de un incendiu în urmă cu două săptămâni.

Citește și
catedrala Notre Dame, dupa incendiu
Descoperire controversată la catedrala Notre Dame. Ce au găsit anchetatorii

Semnatarii textului, printre care s-a aflat şi expertul în conservarea monumentelor naţionale Laurent Alberti, critică alegerea guvernului francez de a adopta pentru acest şantier un proiect de lege ce autorizează derogări de la normele de protecţie patrimonială, informează Agerpres.

"Alegerile pentru restaurarea monumentului trebuie să se facă având o abordare scrupuloasă, bine gândită, a deontologiei", au adăugat ei.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult