Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendii uriașe în Europa. Mii de pompieri se luptă cu flăcările, oamenii sunt evacuați de urgență

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incendiile de vegetație creează, din nou, probleme în Europa. Lupta cu flăcările se duce în prezent în Italia, Spania și Portugalia.  

Ministerul român de Externe a emis mai multe atenționări de călătorie, pentru că regiuni importante din aceste țări sunt amenințate de foc.

Sunt imagini filmate în insula Sardinia. De la nord la sud, sute de case și ferme au fost evacuate de duminică și până luni. În aceste condiții, cel puțin 600 de oameni au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în adăposturi provizorii.

Focul mânat de vântul puternic s-a extins rapid și numeroase plantații de citrice s-au făcut scum. Sunt peste 40 de focare, cele mai grave în provinciile Nuoro și Cagliari. Depășiți de situație, pompierii au cerut ajutor la nivel național.

Și sudul Spaniei este sub asediul incendiilor. Cele mai multe sunt în provincia Cadiz, din regiunea Andaluzia.

Citește și
incendii sua
Incendiu uriaș de vegetație în Canada. Eforturile pompierilor, îngreunate de secetă și căldură
Peste 1.000 de pompieri luptă cu flăcările din Portugalia

Unul dintre focare a izbucnit într-un parc urban și mai multe familii care locuiau în apropiere au fost evacuate, ca măsură de precauție.

Flăcările se apropie însă și de autostrada care face legătura între orașele Cadiz și Sevilia, așa că, pentru moment, autoritățile au închis o porțiune din drum.

Și în Portugalia, peisajul e asemănător. Temperaturile ridicate din weekend au declanșat incendii în estul țării, cel mai mare fiind în apropierea orașului Castelo Branco.

Au ars aproape 7.000 de hectare. Peste o mie de pompieri fac eforturi să oprească extinderea dezastrului. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult