Modifica setarile cookie
Toate categoriile

GALERIE FOTO. Imagini șocante în Hawaii. Un întreg oraș istoric a ajuns cenușă. Bilanțul deceselor a crescut la 53

Bilanţul deceselor cauzate de incendiile devastatoare din arhipelagul Hawaii continuă să crească şi a ajuns la cel puţin 53. Autoritățile se tem că dezastrul riscă să devină unul din cele mai mortale din istoria acestui stat american.

Comitatul Maui a informat într-un comunicat despre 17 noi decese. "Aceasta ridică numărul morţilor la 53".

Bilanţul ar putea creşte în continuare, a avertizat la CNN guvernatorul Josh Green, potrivit Agerpres.

Incendiile care aproape au devastat un oraş din arhipelagul Hawaii au lăsat mii de persoane fără adăpost, a explicat guvernatorul acestui stat american.

Alimentate de vânturi puternice şi de forţa uraganului Dora care traversează în prezent Oceanul Pacific, incendiile afectează în principal insula Maui şi într-o măsură mai mică Hawaii.

Oraşul-staţiune Lahaina de pe coasta de vest a Maui a fost practic redus la cenuşă.

Citește și
hawaii
„Focul a ajuns pe faleză. Trebuie să plecăm acum!”. Stare de urgență în paradisul din Hawaii. Cel puțin 36 de oameni au murit

Acest oraş istoric, fostă capitală a regatului Hawaii în secolul al XIX-lea, este distrus în proporţie de 80%, potrivit guvernatorului.

VEDEȚI mai multe imagini în GALERIE FOTO de mai sus!

Autorităţile identifică acum "peste 1.700 de clădiri" distruse sau avariate de flăcări, a spus el.

Incendiul care a distrus oraşul este acum ţinut sub control în proporţie de 80%, potrivit autorităţilor, dar alte două incendii sunt încă în desfăşurare pe insula Maui.

Preşedintele Joe Biden a semnat o declaraţie privind existenţa unui dezastru natural prin care se va debloca un ajutor federal semnificativ pentru a finanţa asistenţa, adăposturile de urgenţă şi eforturile de reconstrucţie.

Potrivit site-ului PowerOutage, aproximativ 11.000 de locuinţe şi magazine au rămas fără electricitate joi în arhipelag.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult