Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Înalt oficial: Ucraina „gata să înceapă contraofensiva” pentru a respinge forțele lui Putin

Un înalt oficial ucrainean a declarat că Ucraina este pregătită să lanseze mult așteptata contraofensivă împotriva forțelor ruse, scrie Mirror.co.uk.

Oleksiy Danilov – unul dintre cei mai înalți oficiali de securitate ai țării – a dezvăluit BBC că un asalt pentru recâștigarea teritoriului de la forțele de ocupație ale președintelui Vladimir Putin ar putea începe foarte curând.

El a spus că ar putea fi „mâine, poimâine sau peste o săptămână”, deși nu a specificat o dată anume.

Danilov a subliniat gravitatea situației și a spus că guvernul Ucrainei trebuie să evite să facă greșeli în această oportunitate istorică.

Danilov este o figură cheie în cabinetul de război de facto al președintelui Volodimir Zelenski, iar BBC raportează că rarul interviu a fost întrerupt de o convocare a lui Zelenski însuși pentru o întâlnire pentru a discuta contraofensiva.

Din ianuarie, Rusia s-a îndepărtat încet în regiunea Donbas de est, dar a făcut progrese foarte lente, cu erori costisitoare. În timp ce Ucraina și-a întărit armata cu sprijin și provizii din Occident. Au reechipat, înarmat și au ajutat la antrenarea unei forțe ucrainene separate.

Toate în timp ce se apără cu curaj împotriva forțelor lui Putin - punându-le într-o poziție foarte puternică pentru contraofensivă. Nu știm exact ce vor face forțele ucrainene în noua lor ofensivă, dar aproape sigur că va fi un fel de atac blindat cu forțe puternic armate care să lovească unele părți ale zonelor ocupate de Rusia din Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult