Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În timp ce sfidează avertismentele SUA, Netanyahu declară: ''Bătălia de la Rafah'' este ''decisivă''

"Bătălia de la Rafah" în sudul Fâşiei Gaza este "decisivă" pentru Israel, angajat în peste şapte luni de război împotriva mişcării palestiniene Hamas, a declarat joi premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

Această bătălie, lansată la 7 mai, este "o luptă care va decide multe lucruri în această campanie", a declarat premierul, potrivit unui comunicat, adresându-se soldaţilor din zona Rafah. Bătălia nu vizează "numai batalioanele rămase" ale Hamas, ci şi "lacunele şi rutele de aprovizionare" ale acestora.

Este "un moment dificil", a adăugat el la câteva ore după anunţul morţii a cinci militari israelieni ucişi miercuri din greşeală, într-un incident din nordul Fâşiei Gaza, când un tanc israelian i-a confundat cu luptători. Dar "acţiunea voastră ajută să puneţi capăt" bătăliei (...)"încheind-o vom face un mare pas spre înfrângerea inamicului", a spus premierul israelian. Armata israeliană afirmă că desfăşoară operaţiuni militare ţintite însoţite de bombardamente din 7 mai la Rafah, un oraş din sudul Fâşiei Gaza, la graniţa cu Egiptul. De la începerea războiului din Fâşia Gaza, 278 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa, potrivit forţelor armate. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult