Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În Germania, un om de afaceri a primit aproape șapte ani de închisoare pentru furnizarea de componente pentru dronele Rusiei

Curtea Regională Supremă din Stuttgart a condamnat un om de afaceri din statul federal Saarland la șase ani și nouă luni de închisoare în cazul furnizării de componente Rusiei pentru eludarea sancțiunilor, transmite Deutsche Welle.

Soția omului de afaceri, devenită și inculpată în dosar, a primit o pedeapsă de 21 de luni închisoare cu suspendare.

După cum sa menționat, ambii inculpați au atât cetățenie germană, cât și cetățenie rusă. Numele lor nu sunt menționate.

Potrivit dosarului cauzei , omul de afaceri în vârstă de 59 de ani vindea electronice de mai bine de 15 ani și, cel mai recent, a condus două companii în Saarland. Din ianuarie 2020 până în mai 2023, a vândut peste 120 de mii de piese companiilor ruse asociate cu producția de echipamente militare, inclusiv drona Orlan-10 .

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare ale UE, omul de afaceri a continuat să exporte în Rusia diverse componente achiziționate în Europa și Statele Unite.

După cum s-a remarcat în instanță, inculpatul știa că bunurile sale vor merge către producătorii de echipamente militare.

În același timp, odată cu începutul războiului, a început să indice companii din Hong Kong, Kârgâzstan, Kazahstan, Emiratele Arabe Unite și Turcia drept cumpărători de piese, deși de fapt componentele au fost trimise în Rusia.

Soția în vârstă de 54 de ani a unui om de afaceri, care conducea una dintre firmele sale, a fost recunoscută drept complice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult