Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Implozia submersibilului Titan. Familia unuia dintre miliardarii morți dă în judecată OceanGate pentru 50 de milioane de $

Familia exploratorului francez de mare adâncime Paul-Henri Nargeolet, poreclit "Mr Titanic" şi care a murit anul trecut în implozia submersibilului turistic Titan al OceanGate, acuză compania de "neglijenţă gravă".

Familia exploratorului dă în judecată compania pentru 50 de milioane de dolari, transmite Le Figaro.

Potrivit lui Tony Buzbee, unul dintre avocaţii familiei care a depus plângerea pentru "neglijenţă gravă" soldată cu deces, aceasta a fost depusă împotriva OceanGate la un tribunal din Seattle, în nord-vestul Statelor Unite.

Titan, o mică ambarcaţiune de aproximativ 6,5 metri exploatată de această companie privată americană, s-a scufundat la 18 iunie 2023 pentru a observa epava Titanicului şi, la scurt timp după aceea, a implodat, ucigând toţi cei cinci bărbaţi aflaţi la bord.

Printre aceştia se aflau Stockton Rush, patronul american şi fondatorul OceanGate Expeditions, care a organizat excursia, omul de afaceri britanic Hamish Harding, Shahzada Dawood, un important om de afaceri pakistanez şi fiul său, Suleman, precum şi Paul-Henri Nargeolet.

"Sperăm că, prin acest proces, vom obţine răspunsuri pentru familie cu privire la ce s-a întâmplat exact, cine a fost implicat şi cum au putut aceşti oameni să lase să se întâmple acest lucru", a declarat Buzbee, adăugând că plângerea include dovezi privind "probleme grave cu submersibilul".

Potrivit lui Matt Shaffer, un alt avocat al familiei, Stockton Rush "nu a fost sincer cu echipajul şi pasagerii cu privire la pericolele de care el şi mulţi alţii erau conştienţi".

Paul-Henri Nargeolet şi-a dedicat viaţa vizitării epavei Titanicului, şase dintre cele opt misiuni de explorare pe care le-a întreprins între 1987 şi 2010 aducând la suprafaţă peste 5.000 de obiecte din epava aflată pe fundul Atlanticului de Nord, în largul coastei Newfoundland.

OceanGate, care a cerut 250.000 de dolari pentru un loc în submersibil, şi-a suspendat activităţile după tragedie, în urma dezvăluirilor privind politica sa de siguranţă, care a provocat îngrijorare în trecut.

Contactul a fost pierdut la mai puţin de două ore după plecarea Titanului, în timpul fazei de coborâre a submersibilului, care probabil a implodat. Au fost găsite resturi pe fundul mării la o adâncime de aproape 4.000 de metri.

Mai multe anchete, inclusiv una a Pazei de Coastă a SUA, au fost lansate pentru a face lumină asupra cauzelor dezastrului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult