Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini neobișnuite. Uraganul Florence a făcut ca un râu să curgă invers. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Râul care traversează oraşul Wilmington, Carolina de Nord, a oferit o imagine neobişnuită în timpul uraganului Florence.

Din cauza vântului puternic râul Cape Fear curge invers, relatează CBS.

Reporter: ”Vreau să vă arăt ceva remarcabil, genul de lucru pe care nu-l vezi prea des. Furtuna a ajuns aici, pe râul Cape Fear iar vântul bate de la sud la nord, ceea ce face ca râul să curgă în direcţia opusă, de la sud la nord. Este ceva remarcabil. Experţii meteo spun că debitul este la un maxim istoric însă oraşul nu este foarte inundat, probabil tocmai pentru că răul curse invers în acest moment.”

Furtuna va mai rămâne câteva zile pe uscat, înainte de a se risipi.

Autorităţile au emis alerte şi cu privire la maree puternice în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă şi „inundaţii catastrofale în Carolina de Nord şi Carolina de Sud”.

Guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, a spus că sunt aşteptate mai multe zile de ploaie şi a subliniat că precipitaţii cu această intensitate au loc „o dată la o mie de ani”. El a adăugat că sunt aşteptate în următoarea săptămână inundaţii provocate de revărsări ale râurilor.

În oraşul turistic New Bern, cei 30.000 de locuitori s-au confruntat cu inundaţii. Apa a crescut brusc, nivelul ei ajungând la peste 1,5 metri, iar sute de persoane au rămas blocate în case.

Este de aşteptat ca Florence să aducă 68 de miliarde de litri de ploaie în decurs de o săptămână în Carolina de Nord, Carolina de Sud, Virginia, Georgia, Tennessee, Kentucky şi Maryland, potrivit meteorologului Ryan Maue de la weathermodels.com.

Peste 800.000 de gospodării au rămas fără curent electric în Carolina de Nord, care are o populaţie de 10 milioane. Aproximativ 21.000 de persoane s-au refugiat în 157 de adăposturi.

Preşedintele Donald Trump va merge în zonele afectate săptămâna viitoare, a anunţat Casa Albă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult