Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini bizare: superyacht-ul ”nescufundabil” s-a scufundat în 60 de secunde. 6 morți, fiica miliardarului, de negăsit VIDEO

Nave precum superyacht-ul Bayesian, scufundat de o furtună neobișnuită în Sicilia, sunt „nescufundabile”, a declarat CEO-ul companiei italiene care l-a produs. Imagini ale unor camere de supraveghere arată cum yahtul s-a scufundat în 60 de secunde.

Imagini suprinse de camere de supraveghere par a fi înregistrat ultimele momente ale superyacht-ului Bayesian, înainte ca acesta să fie înghițit de valuri în largul Siciliei, pe 19 august, scrie Sky News.

Un martor a declarat că a văzut nava scufundându-se în 60 de secunde: „Puteți vedea clar ce se întâmplă. Nu s-a putut face nimic pentru navă. A dispărut într-un timp foarte scurt”.

Cinci cadavre au fost găsite de scafandri, ridicând numărul morților confirmați la șase. Fiica de 18 ani a miliardarului britanic Mike Lynch este în cotinuare de negăsit.

Pe de altă parte, Giovanni Costantino, CEO al The Italian Sea Group, compania care construiește și vinde yahturi precum Bayesian, a declarat pentru Sky News că nu există defecte în proiectarea și construcția superyacht-ului care s-a scufundat.

Citește și
Mike Lynch
Ce ar fi putut cauza naufragiul mortal din Italia. Declarația unui climatolog. „Totul s-a întâmplat pe întuneric”

Mai mult, un astfel de superyacht este pur și simplu ”nescufundabil”.

”Sună ca o poveste incredibilă”

„Acest incident sună ca o poveste incredibilă, atât din punct de vedere tehnic, cât și ca fapt”, a spus el.

La bordul navei lovite de o tornadă se aflau 22 de persoane, dintre care 15 au fost salvate. Cadavrul bucătarului a fost recuperat la scurt timp, iar şase persoane au fost date inițial dispărute: magnatul britanic al tehnologiei Mike Lynch şi fiica sa în vârstă de 18 ani, Hannah Lynch; directorul Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer şi soţia sa, Judy Bloomer; avocatul american proeminent Chris Morvillo şi soţia sa, Neda Morvillo.

Ulterior, au fost recuperate toate corpurile neînsuflețite, cu excepția fiicei miliardarului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult