Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini apocaliptice din Ucraina. Orașele Bahmut și Mariinka, făcute scrum în urma bombardamentelor rusești | FOTO

Noi imagini de pe frontul din Ucraina au fost publicate pe recent pe Twitter și arată efectul năucitor al bombardamentelor provocate de trupele lui Putin în Bahmut și în Mariinka.

Orașele Bahmut, din regiunea Donbas, și Mariinka, din regiunea Donețk (ambele situate în estul Ucrainei) au devenit simbolul confrutărilor intense dintre armata ucraineană și cea a Rusiei.

Bahmut are o miză cruială pentru trupele lui Vladimir Putin, localitate pe care Kremlinul a vrea cucerită cu orice preț. În Donbas, bombardamentele continuă să facă ravagii, iar distrugerile sunt numeroase. Bahmut, care a devenit un simbol al luptei pentru controlul acestei regiuni industriale, a suferit atacuri repetate din partea trupelor rusești, în timp ce Moscova a anexat-o fără să fi preluat vreodată controlul total.

 

În raportul său zilnic din această duminică, Statul Major General ucrainean a afirmat că "peste 130 de atacuri inamice" au fost respinse în ultimele 24 de ore, în mai multe sectoare ale frontului, în special în Kupiansk, Lîman, Bahmut și Avdiivka.

Citește și
Evgheni Prigojin
Prigojin: ”Dacă Wagner se retrage acum din Bahmut, întregul front se va prăbuși”

"Unitățile grupului de mercenari Wagner au înconjurat practic Bahmut, nu mai există decât un singur drum pentru a ieși din localitate", a declarat, vineri, șeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, într-o înregistrare video publicată de serviciul său de presă, potrivit BFMTV.

Orașul Mariinka, făcut praf de ruși

Pe imaginile care datează de la sfârșitul lunii februarie, publicate de AFP, Bahmut pare să fie aproape complet distrus în urma atacurilor. Unele clădiri ard continuu, iar orașul este practic ras de pe fața pământului.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Serghei Tcherevaty, a explicat sâmbătă la postul de televiziune My-Ukraina că orașul, acum în mare parte distrus și în mare parte golit de locuitorii săi, este în prezent "epicentrul" conflictului.

În ultimele zile, un alt oraș a devenit simbolul intensității luptelor din Donbas: Mariinka, un oraș din regiunea Donețk. Imaginile care circulă pe Telegram și Twitter, transmise pentru prima dată de șeful de cabinet al președinției ucrainene, Andrii Yermak, arată un oraș "apocaliptic". Nicio clădire nu mai este intactă, iar orașul este complet ras de pe fața pământului.

Orașul, care avea 10.000 de locuitori înainte de război, este complet pustiu. Într-un raport al agenției americane Associated Press (AP) , publicat la 24 februarie, șeful poliției din Marinka, Artem Schus, a descris orașul ca fiind "complet distrus". Acum au mai rămas doar soldați, deoarece "niciun civil nu poate trăi aici".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult