Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagine controversată în noul film Top Gun. Ce a dispărut de pe geaca de pilot a lui Tom Cruise

Your browser doesn't support HTML5 video.

Controverse în jurul noului trailer pentru continuarea blockbusterului din 1986 ”Top Gun” după ce pe celebra geacă de pilot a lui Tom Cruise au dispărut steagul Taiwanului și cel al Japoniei, relatează CNN.

În trailerul pentru "Top Gun: Maverick”, film produs de Paramount Pictures, se poate observa cum steagurile Japoniei și Taiwanului au fost înlocuinte cu două desene ambigue, asemănătoare ca schemă de culoare, pe celebra geaca de pilot a lui Tom Cruise. Vedeți imaginile în galeria foto a acestui articol! Fanii blockbusterului au observat imedat modificările și au lansat pe rețelele de socializare ipoteza că schimbările au fost făcute pentru a mulțumi China.

Mai mult câțiva utilizatori de Twitter au descoperit că gigantul chinez Tencent (TCEHY) este unul dintre partenerii companiei Paramount Pictures și a contribuit la finanțarea peliculei. Nici Paramount Pictures și nici Tencent Pictures nu au comentat acuzațiile. Relațiile dintre China și Japonia, deja proaste, au fost afectate și mai mult în ultimii ani dn cauza disputelor cu privire la insulele din Marea Chinei de Est. China are o relație dificilă și cu Taiwanul, separat de Beijing din 1949. Guvernul chinez a dus o amplă campanie, pe alocuri de succes, de presiune asupra unor companii internaționale și guverne de a se referi la Taiwan ca fiind teritoriu chinez.

”Un film care glorifică armata americană în timp ce se apleacă în fața sensibilităților chineze” a comentat cu ironie o persoană pe Twitter.

Oiriginalul Top Gun, regizat de Tony Scott, a fost filmat la Fightertown, SUA, adevărata școală Top Gun fiind folosite avioane de vânătoare F-14 Tomcat și piloți adevărați pentru filmarea scenelor aeriene. A devenit atât de popular încât înrolările pentru marina militară americană au explodat la finalul anilor 80.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult