Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iadul pe pământ. Super-taifunul Yagi a făcut ravagii în Vietnam. Sunt morți, persoane dispărute și clădiri spulberate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puțin 14 oameni au murit în Vietnam, iar câteva zeci de mii au fost evacuați după ce super- taifunul Yagi a făcut prăpăd în orașele de coastă.

Cu peste 230 de km/h la rafală, vântul a provocat scene înfricoșătoare. Amploarea distrugerilor este șocantă.

În provincia chienză Hainan și în nordul Vietnamului, super-taifunul Yagi, echivalent cu forța unui uragan de maximă intensitate, a creat scene desprinse parcă dintr-un film despre Apocalipsă.

Vântul a suflat cu o putere năucitoare, a trântit oameni la pământ, a răsturnat ambarcațiuni și a spulberat acoperișuri ori fațadele unor blocuri turn. Nimeni nu s-a simțit în siguranță.

Automobilistii au făcut scut în jurul motocicliștilor pentru ca nu cumva rafalele să-i arunce de pe poduri.

Citește și
taifun japonia
Japonia, devastată de taifun. Vântul bate cu 200 km/h și sute de zboruri au fost anulate. Mai multe persoane au murit | VIDEO

Cele mai multe pagube s-au înregistrat în orașele de coasta ale Vietnamului. Zeci de mii de oameni au fost evacuați către zone mai sigure, iar școlile au fost închise în 12 provincii din nord, inclusiv în capitala Hanoi. În patru aeroporturi, avioanele au rămas la sol.

Zeci de pescari surprinși în larg de urgie sunt dați dispăruți.

Furtuna își continuă traiectoria devastatoare îndreptându-se spre nordul statului Laos. Zilele trecute, același taifun a făcut ravagii în China și în Filipine, lăsând în urmă victime și pagube ample.

Taifunurile și uraganele devin din ce în ce mai intense si mai dese odată cu schimbările climatice. Pentru ca apa oceanelor este tot mai caldă, furtunile captează mai multă energie, ceea ce duce și la viteze înspăimântătoare ale vântului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult