Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hoțul român care a șocat Austria riscă închisoarea pe viață. „Sunt acte de violență despre care nu am mai citit niciodată”

Un cetățean român în vârstă de 35 de ani a adus spaima chiar și în rândul poliției austriece, fiind considerat liderul unei grupări specializate în furtul de mașini, dar metodele sale sunt calificate de polițiști drept „brutale”.    

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, care are și cetățenie sârbă, este considerat un infractor extrem de periculos cu tendințe violente, potrivit procurorilor austrieci, scrie vienna.at.

A fost prezentat în fața instanței, unde a susținut că cei patru complici ai săi au comis actele de violență.

„Sunt procuror de unsprezece ani. Sunt acte de violență despre care nu am mai citit niciodată”, a declarat procurorul de caz. La data de 8 octombrie 2016, românul și cei patru complici ai săi au oprit un Mercedes 180C. La volan se afla un tânăr de 19 ani. Cei cinci bărbați l-au rugat pe adolescent să-i ducă într-un oraș vecin, pretinzând că trebuie să ajungă rapid la o nuntă. Odată urcați în mașină, bărbații au început să-l agreseze pe șofer. Tânărul de 19 ani a fost bătut, abuzat și umilit, iar în cele din urmă a fost legat de mâini și picioare cu curele și șireturi de la pantofi, apoi aruncat în portbagaj. După câțiva kilometri, au abandonat șoferul pe un drum de țară și au continuat călătoria, scoțând mașina din Austria prin granița cu Ungaria. Odată ajunși în Ungaria, au retras toți banii de pe cardul victimei folosind primul bancomat ATM pe care l-au găsit.

Patru zile mai târziu, grupul s-a întors în Austria și l-a agresat pe un bărbat de 53 de ani după o dispută în trafic. Victima a fost bătută până și-a pierdut cunoștința, iar mașina i-a fost furată. Românul în vârstă de 35 de ani a fost arestat în aprilie anul trecut în timp ce intra în Austria pentru a-și vizita familia. În fața instanței, românul și-a recunoscut vinovăția în cazul tânărului de 19 ani.

Citește și
roman
Un român a câștigat America’s Got Talent. Adrian Stoica și câinele său vor primi 1 milion de dolari

„Este vina mea, am fost acolo. L-am lovit și eu de două ori”, a mărturisit el.

În celălalt caz, a dat vina pe complicii săi.

Autoritățile austriece nu au putut să-l aducă mai repede în fața instanței deoarece românul are și cetățenie sârbă, iar între Serbia și Austria nu există un acord de extrădare.

Începând cu aprilie anul trecut, românul se află în arest și va rămâne în arest până la finalizarea procesului. Dacă va fi găsit vinovat, cea mai blândă pedeapsă pe care o poate primi este de 20 de ani de închisoare, iar cea mai gravă este închisoarea pe viață.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult