Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hillary Clinton: Europa trebuie să reducă imigrația pentru a-i opri pe populiști

Hillary Clinton a atras atenția asupra uneia dintre problemele sensibile cu care se confruntă Europa în ultimii ani: imigrația într-un amplu interviu oferit publicației The Guardian. 

Fosta candidată democrată la alegerile prezidențiale din SUA, din 2016, a accentuat ideea potrivit căreia Europa trebuie să gestioneze imigrația pentru a combate o amenințare din ce în ce mai mare din partea populiștilor. Totodată, acesta i-a invitat pe toți liderii europeni să transmită un mesaj mult mai puternic în ceea ce privește acest aspect: ”nu vor mai putea să ofere refugiu și sprijin”.

"Eu admir abordările foarte generoase și pline de compasiune care au fost luate în special de lideri europeni precum cancelarul Angela Merkel, dar în egală măsură mi se pare corect să spun că Europa și-a făcut rolul și trebuie să trimită un mesaj foarte clar -" nu vom putea să continuăm să oferim refugiu și sprijin "- pentru că dacă nu ne ocupăm de problema migrației, vom continua să iscăm disensiuni politice”, a declarat Hillary Clinton, în cadrul interviului.

În ceea ce privește Brexitul, Clinton este de părere că mișcarea britanicilor poate fi definită ca cel mai mare act de auto-vătămare economică națională din istoria modernă, iar imigrația reprezintă, din punctul de vedere al democratei, una dintre principalele cauze.

Potrivit unei analize efectuate de experţi în colaborare cu The Guardian, partidele populiste au reuşit triplarea susţinerii electorale în Europa în ultimii 20 de ani, obţinând suficiente voturi pentru a deţine funcţii guvernamentale în 11 ţări şi contestând astfel ordinea politică pe continent.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult