Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Harry Dunn, unul dintre polițiștii care a apărat Capitoliul SUA la atacul din 6 ianuarie, candidează la Congres ca democrat

Harry Dunn, unul dintre polițiștii care s-au luptat pentru a apăra Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021 și unul dintre cei mai vocali membri ai forțelor de ordine care au condamnat atacul, a anunțat că va candida pentru Congresul SUA.

Dunn, care a demisionat luna trecută din funcția de ofițer de poliție a Capitoliului, a declarat că va candida ca democrat pentru a reprezenta cel de-al treilea district al Congresului din Maryland, care include mai multe comitate din Maryland în afara orașului Baltimore.

El candidează pentru a-l înlocui pe reprezentantul democrat John Sarbanes, care nu mai candidează pentru realegere, potrivit ABC News.

Vineri dimineață, în cadrul emisiunii "Morning Joe" de pe MSNBC, Dunn a declarat că vrea "să riposteze și să fie capabil să se împotrivească oamenilor din Congres în acest moment, pe care mi-am petrecut ultimii 15 ani din viață protejându-i. Și vreau să fiu egalul lor, ca și colegul lor, vreau să am o voce la masă".

Dunn a spus că este interesant unde a dus ziua 6 ianuarie atât națiunea americană - cât și pe el personal.

Citește și
Donald Trump
Justiția din SUA a decis: Trump a fost implicat în asaltul de la Capitoliu. Ce se întâmplă cu candidatura sa la prezidențiale

"Ce mod mai bun de a continua să lupt pentru oamenii din Maryland, pentru oamenii din Statele Unite și de a continua să apăr democrația, deoarece cred că 6 ianuarie a expus... cât de slabă și fragilă este", a spus Dunn la "Morning Joe".

"Am fost strigat cu cuvântul N de câteva duzini de ori până acum, când protejam această clădire'", își amintește Dunn că i-a spus unui coleg ofițer. "Asta este America? Îi bat pe ofițerii de poliție cu steaguri Blue Lives Matter. S-au bătut cu noi, au avut steaguri confederate în Capitoliul Statelor Unite".

Dunn, care s-a alăturat Poliției Capitoliului în 2008, i-a numit "teroriști" pe cei care au participat la mitingul pro-Trump din 6 ianuarie.

"Au încercat să perturbe democrația acestei țări - acesta a fost scopul lor ... Și știți ce? Ați eșuat, pentru că mai târziu, în acea noapte, au continuat și au certificat alegerile", i-a spus Dunn lui Thomas.

Dunn a declarat că suferă de sindromul de stres post-traumatic din cauza evenimentelor din 6 ianuarie și că acea insurecție nu este niciodată departe de mintea sa.

Dunn i-a spus lui Thomas că fostul președinte Donald Trump trebuie să fie tras la răspundere pentru evenimentele din 6 ianuarie.

"Cred că ar trebui să fie tras la răspundere pentru acțiunile sau inacțiunile sale din acea zi", a spus el.

Dunn a scris o carte lansată anul trecut despre experiențele sale de pe 6 ianuarie, precum și despre "lupta sa pentru responsabilitate".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult