Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Haos politic în Bulgaria și după parlamentare. Scenariul care ar reprezenta o lovitură grea pentru Bruxelles şi Washington

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Bulgaria se menține impasul politic și după cea de-a șaptea rundă de alegeri parlamentare din ultimii 3 ani, cu un cost total, de 300 de milioane de euro.

Conservatorii, conduşi de fostul premier Boiko Borisov, s-au clasat pe primul loc, după scrutinul de duminică, dar nu au majoritate pentru a forma un guvern stabil.

Parlamentul va fi extrem de fragmentat, după ce 9 partide au trecut pragul electoral, în condițiile unei rate de participare la vot de sub 40%.

Partidul lui Borisov a obținut 26% din voturi, înaintea liberalilor proeuropeni - cu 15% şi a naţionaliştilor pro-ruşi - cu 13%.

Boiko Borisov a deschis uşa unei apropieri de pro-ruși, dar a recunoscut că „partenerii de la Bruxelles şi Washington nu ar permite” un astfel de scenariu.

Citește și
Alegeri Bulgaria
Bulgarii votează duminică într-un nou scrutin legislativ, al şaptelea în trei ani şi jumătate

Criza politică, care îi îngrijorează pe investitorii străini, a suspendat reformele anticorupţie şi tranziţia energetică, compromiţând plata a miliarde de euro din fondurile europene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult