Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hamas cere eliberarea a 6.000 de prizonieri din închisorile israeliene, în schimbul ostaticilor aflați în Gaza

Un oficial de rang înalt al Hamas a cerut, luni, ca 6.000 de bărbați și de femei palestinieni care se află în închisorile israeliene să fie eliberați în schimbul ostaticilor din Gaza.

Solicitarea Hamas vine la scurt timp după ce armata israeliană a anunțat că 199 de ostatici sunt ținuți în Gaza, notează Sky News.

Khaled Meshaal, șeful biroului Hamas din Diaspora, a declarat că printre ostatici se numără ofițeri de rang înalt din Divizia Gaza a Forțelor de Apărare israeliene, care este responsabilă cu patrularea în jurul Fâșiei Gaza.

Această declarație vine în contextul în care un alt oficial Hamas a afirmat, într-un interviu acordat pentru Sky News, că "nu știe" câți ostatici se mai află în viață în Gaza.

"Nu am nicio idee (câți ostatici mai sunt în viață), pentru că este imposibil de știut acest lucru în condițiile bombardamentelor intense. Comunicațiile sunt complet întrerupte", a declarat Dr. Basem Naim, șeful departamentului de relații politice și internaționale al Hamas.

Citește și
hamas
Un oficial de rang înalt al Hamas anunță că "nu știe" dacă ostaticii duși în Fâșia Gaza mai sunt în viață

De asemenea, acesta a mai spus că gruparea teroristă, care se află la putere în Gaza, este pregătită să elibereze ostaticii civili atunci când "agresiunea împotriva poporului nostru va fi oprită".

"Sper că vom avea ostatici în viață în momentul în care agresiunea va înceta, deoarece Brigada al Qassam (n.r. - aripa armată a Hamas) a anunțat, ieri, că nouă dintre ostatici au fost uciși în bombardamentele israeliene. Iar în urmă cu trei zile, alți 13 au fost uciși, inclusiv patru străini", a precizat reprezentantul Hamas.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult