Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Halucinant: Moscova susține că SUA pregătesc Kievul pentru un atac cu drone care eliberează țânțari purtători de malarie

Comandantul trupelor ruse de protecție împotriva radiațiilor nucleare, chimice și biologice, generalul Igor Kirilov, a acuzat SUA că intenționează să furnizeze Ucrainei drone care eliberează insecte purtătoare de boli.

Așa-zisul demers american ar face parte dintr-un „plan de punere în incapacitate ale trupelor aflate pe linia frontului”, informează publicația cehă Blesk, care citează Daily Mail.

Acuzațiile oficialului din Rusia au venit la scurt timp după ce armata ucraineană a anunțat că au preluat controlul în Piatîhatki, regiunea sudică Zaporojie, al optulea sat pe care l-au recucerit.

"Inundarea regiunii Herson planificată de regimul de la Kiev poate complica situația, inclusiv în ceea ce privește infecțiile cu arbovirus (n.r. – termen generic pentru un grup de virusuri transmise prin înțepăturile țânțarilor ori căpușelor)", a spus Kirilov, referindu-se la distrugerea barajului de la Nova Kahovka, despre care o anchetă a unui grup de experți internaționali a concluzionat că a fost distrus de Rusia.

"După o scădere a nivelului apei, este posibil să se formeze focare de boli transmise de țânțari, în primul rând febra West Nile", a continuat acesta, apoi a adăugat: "Nivelul tehnic ridicat de pregătire al SUA pentru utilizarea vectorilor infectați este evidențiat de un brevet pentru o dronă concepută pentru a răspândi țânțarii infectați în aer".

Citește și
Putin Șoigu
Şoigu ameninţă cu ”atacuri imediate ale unor centre de luarea deciziei” ucrainene, în cazul unor atacuri în Rusia sau Crimeea

Generalul rus nu a oferit mai multe detalii despre presupusul brevet, dar a spus că, în conformitate cu descrierea, drona "livrează un recipient cu insecte într-o anumită zonă, unde le eliberează".

"Țânțarii pot infecta personalul militar, cu malarie, de exemplu. Descrierea brevetului subliniază că soldatul infectat nu este capabil să îndeplinească misiunile de luptă care i-au fost atribuite", a adăugat acesta.

Experții militari occidentali au observat că atunci când Rusia lansează afirmații bizare despre Ucraina sau despre Occident, acest lucru arată că Moscova intenționează să facă exact același lucru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult