Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hackerul spaniol care se ascundea în România după ce a furat 10 mil. euro spune că le va returna victimelor banii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un fost fotbalist din Spania care se ascundea în România este acuzat că ar fi fraudat peste 300 de cetățeni spanioli cauzând un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Suspectul reușea să spargă conturile de WhatsApp ale mai multor persoane apoi începea să ceară bani contactelor din agenda victimelor.

Bărbatul folosea peste 50 de identități false ca să mute banii dintr-un cont în altul.

Și, cu toate că a fost arestat atât în România cât și în Spania, el este cercetat acum în libertate și a povestit cum reușea să păcălească autoritățile. La 29 de ani, fotbalistul Daniel Molina, retras acum din activitate, este acuzat de autoritățile spaniole că ar fi păcălit cel puțin 300 de persoane cărora le-a cerut bani pe internet prin diverse escrocherii precum piratarea conturilor de Whatsapp. Bărbatul, considerat de presa iberică cel mai mare infractor cibernetic din Spania, ar fi ajuns să fure cel puțin 10 milioane de euro. Ar fi încercat spele banii mutându-i dintr-un cont în altul sau schimbându-i în criptomonede. Individul a fost ridicat în februarie dintr-o locuință de la marginea Bucureștiului unde s-ar fi ascuns mai mulți ani, acuză polițiștii spanioli. Polițiștii l-au găsit pe Daniel Molina la locuința soției sale din sectorul șase al Capitalei, o casă destul de izolată.

Înăuntru au găsit cel puțin 55 de acte de identitate spaniole falsificate, dar și mai multe carduri bancare suspecte și o imprimantă.

Bărbatul a fost arestat preventiv în România apoi a fost predat autorităților spaniole. Acolo a mai fost arestat o săptămână, dar acum este cercetat în libertate. Bărbatul s-a întors în România, cu toate că mai multe instanțe au cerut arestarea sa preventivă. El este acuzat de obținerea cheilor bancare ale victimelor prin phishing sau de smishing - o formă de atac care folosește SMS-uri false pentru a păcăli oamenii să descarce programe malware să partajeze informații sensibile ori să trimită bani infractorilor cibernetici. Reporter: Cum procedai?

Daniel Molina: Nu îți pot spune exact cum procedam, dar pot să îți spun că a fost un eșec al companiilor de telefonie mobilă din Spania, care au duplicat cartele SIM. La patru companii erau probleme de securitate pe platformele lor.

Reporter: Ce sume de bani le cereai victimelor?

Daniel: ”Nu le ceream foarte mult. Dacă le-aș fi cerut să îmi transfere două milioane de euro, nu mi-ar fi transferat. Dar, le ceream câte 300-400 de euro de persoană. Apoi s-au acumulat și plângerile. Voi repara răul făcut”. Autoritățile spaniole susțin că bărbatul ar face parte dintr-o grupare formată din cinci persoane. Însă, suspectul și avocatul său neagă acuzațiile și susțin că bărbatul a acționat singur și va înapoia banii sutelor de păgubiți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult