Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Greta Thunberg arestată la un protest pro-palestinian. ”Poliția a intrat violent în clădire cu un berbec purtând puști”

Activista suedeză pentru climă Greta Thunberg a fost arestată în timpul unei demonstrații pro-palestiniene la Copenhaga, miercuri dimineață.

„Eu și studenții împotriva ocupației ne aflăm în clădirea administrativă a Universității din Copenhaga”, a scris Thunberg miercuri dimineață într-un videoclip distribuit pe Instagramul ei.

„A fost chemată poliția, a intrat violent în clădire cu un berbec purtând puști de asalt. Ei îi evacuează pe toți în timp ce vorbim”, a scris ea.

Într-un alt videoclip, Thunberg a adăugat: „Studenții au fost arestați și sunt duși la stație chiar în acest moment”.

Protestele din campus în sprijinul palestinienilor au izbucnit în întreaga lume în cele 11 luni de când gruparea militantă Hamas a efectuat un atac violent împotriva Israelului, declanșând o operațiune mortală, în curs, din partea Forțelor de Apărare Israelului în Gaza și Cisiordania.

Poliția din Copenhaga a declarat că aproximativ 20 de demonstranți s-au adunat la universitate și șase dintre ei au fost arestați, a informat presa daneză Ekstra Bladet .

Postul danez TV2 a publicat un videoclip în care Thunberg este reținută și pusă în spatele unei dube de poliție.

Poliția nu a confirmat identitatea cuiva arestat, dar un purtător de cuvânt al Students Against the Occupation a declarat pentru Reuters că Thunberg a fost reținută de forțele de ordine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult