Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un ciclon devastator ar putea lovi Grecia în week-end. Avertizare MAE pentru români

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă aveţi planificată vreo vacanţă târzie în Grecia, trebuie să ştiţi că vremea se va înrăutăţi dramatic până duminică.

Ţara este ameninţată de un ciclon mediteranean care va aduce valuri de peste zece metri şi vânt care va sufla și cu 95 de kilometri pe oră.

Ministerul nostru de Externe vă recomandă să vă informaţi înainte de a pleca la drum, iar dacă sunteţi deja în Grecia să vă luaţi măsuri de siguranţă.

Un ciclon mediteranean, numit MediCan - de la Mediterană şi cuvântul englezesc "hurricane" - este de câteva zile în formare în largul Italiei, Libiei şi al Greciei. Fenomen rar, mai slab în intensitate decât un uragan, dar foarte periculos, MediCan-ul va începe să se deplaseze vineri, iar traiectoria pe care o va lua nu e încă sigură. Cele mai recente previziuni arată, însă, că va trece prin sudul Greciei şi Creta.

Citește și
skiathos
Amendă de 1.000 de euro pe o insulă din Grecia pentru turiștii care iau pietre drept suvenir

Ciclonul mediteranean vine pe urmele furtunii Xenon, care a dus la scăderea temperaturilor şi a adus prima zăpadă a acestui an la altitudini de peste 1.800 de metri. Vântul a bătut cu putere, formând trombe marine şi valuri uriaşe.

Mai multe porturi sunt închise de trei zile, iar cursele de feribot către insule au fost suspendate. Şcolile au fost închise în Zakynthos şi în câteva insule din Marea Egee, iar azi sunt închise şi cele din Attica.

La Atena, vântul a doborât copaci, iar pompierii au fost chemaţi să intervină în 350 de cazuri. Autorităţile au sfătuit populaţia să evite activităţile în aer liber sau măcar să evite plajele şi să nu se apropie de copaci.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult