Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gigantul imobiliar Evergrande a fost obligat să demoleze 39 de clădiri dintr-o stațiune tropicală

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, care are grave probleme economice, încearcă să-și liniștească investitorii după ce a primit un ordin de demolare a câteva zeci de clădiri din China, scrie CNN.

Presa chineză a informat în weekend că autoritățile din provincia Hainan – o stațiune tropicală de pe coasta de sud a Chinei – au ordonat companiei Evergrande să demoleze 39 de clădiri, spunând că autorizațiile de construire au fost obținute ilegal.

Compania a recunoscut comanda într-o postare pe WeChat luni seară, dar a adăugat că nu a afectat alte clădiri din același proiect imobiliar, care implică aproximativ 61.000 de proprietari.

Cele 39 de clădiri fac parte din giganticul proiect Ocean Flower Island al Evergrande din Hainan, în care compania a investit aproape 13 miliarde de dolari în ultimii șase ani.

Compania a suspendat luni tranzacționarea acțiunilor sale în Hong Kong. Într-o conferință de presă ținută la Bursa de Valori din Hong Kong, compania a declarat că va relua tranzacționarea și a confirmat că va „comunica în mod activ” cu autoritățile despre proiectul Ocean Flower Island și va „rezolva problema în mod corespunzător”.

Evergrande a mai spus că a realizat vânzări contractuale de 443,02 miliarde de yuani (70 de miliarde de dolari) pentru 2021. Aceastea au fost în scădere cu 39% față de cifra de vânzări din 2020. Și în ceea ce privește lichiditatea, compania a spus că va continua să „mențină în mod activ comunicarea cu creditorii, să depună eforturi pentru a rezolva riscurile și va proteja drepturile și interesele legitime ale tuturor părților”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult