Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gestul unui copil de 9 ani, după incendiul de la Notre Dame. „Sper să nu dureze mult”

Donațiile pentru restaurarea Catedralei Notre Dame nu au venit numai din partea oamenilor bogați.

O mică parte din donații, aproape 850 de milioane de euro, au fost donați de oameni cu venituri modeste. Este și cazul unei fetițe de 9 ani din Marea Britanie, care a trimis 3,38 de euro la una dintre organizațiile care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru restructurarea catedralei.

„Dragi francezi și parizieni. Numele meu este Caitlyn și am 9 ani. Sunt din Anglia. Am auzit la radio despre incendiul de la Notre Dame și voiam să ajut. Știu că nu este mult, dar oricât de puțin ajută. Sper să nu dureze foarte mult reconstruirea. Mulțumesc, Caitlyn”, este scrisoare fetiței de 9 ani.

Simon Handly, tatăl fetei, a declarat pentru CNN că fiica sa a fost „foarte supărată” când a aflat cât de veche era catedrala.

„A simțit că trebuie să facă ceva în acest sens. A spus că nu va da sute sau mii, dar va face tot ce va putea”, a spus tatăl lui Caitlyn.

Citește și
catedrala Notre Dame, dupa incendiu
Descoperire controversată la catedrala Notre Dame. Ce au găsit anchetatorii

Purtătorul de cuvânt al fundației a declarat că banii micuței au ajuns. „Întreaga noastră echipă s-a mobilizat și mai mulți voluntari au venit să ne ajute”.

Incendiul de la Notre Dame

Catedrala Notre-Dame, simbol al Parisului şi al întregii lumi creştine, a fost distrusă parţial de un incendiu devastator.

Tot acoperişul bijuteriei arhitecturale gotice este distrus, iar partea cea mai înaltă, fleşa - turla care se înalţa deasupra catedralei până la 96 de metri - s-a prăbuşit.

Primele flăcări au început să mistuie acoperişul catedralei, luni seară, după 7 şi jumătate, ora României. Focul, care s-a extins rapid, a izbucnit în mansarda catedralei gotice, după cum au precizat pompierii. Cel mai probabil, s-a declanşat la schelele instalate pe acoperişul edificiului.

Focul a înghițit apoi întregul acoperiş, în partea centrală. Cea mai veche parte a şarpantei dată din secoul al 13-lea, iar cea mai recentă - de acum mai bine de 200 de ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult