Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gestul făcut de regina Margareta a II-a Danemarcei înainte de a abdica. Este o tradiție din timpul domniei ei

Regina Margareta a II-a a Danemarcei a anunțat în discursul de Anul Nou că va abdica în favoare fiului său, prințul moștenitor Frederik.  

Prințul moștenitor în vârstă de 55 de ani va urca pe tron ca regele Frederik al X-lea în data de 10 ianuarie.

Înainte de a abdica, regina Margareta a II-a Danemarcei a călătorit pentru ultima dată cu caleaşca trasă de cai de la reşedinţa sa la Palatul Christiansborg din Copenhaga în calitate de monarh în funcţie.

Televiziunea daneză a transmis imagini cu mulţimea adunată, în pofida vremii extrem de reci, pentru a o saluta pe regina în vârstă de 83 de ani.

Regina a mers cu caleaşca sa aurită spre o recepţie anuală de Anul Nou cu aproximativ 1.000 de invitaţi.

Citește și
Regina Margareta, Danemarca
Surpriză de proporții în Danemarca. Regina Margareta a II-a a anunţat că va abdica în discursul de Revelion

Călătoria cu caleaşca a suveranei de la Palatul Amalienborg, reşedinţa sa, la Palatul Christiansborg, unde se află sediul guvernului danez, este una tradiţională.

Cu toate acestea, în 2025, nu Margareta, ci fiul său, Frederik, va fi cel care va călători în caleaşcă - dacă acesta va continua tradiţia.

Duminică, în discursul său tradiţional de Anul Nou, Margareta a II-a i-a luat prin surprindere pe danezi, anunţând că va abdica pe 14 ianuarie, după 52 de ani de domnie, invocând ca motiv principal o intervenţie chirurgicală la spate.

„Intervenţia chirurgicală aduce în mod firesc gânduri despre viitor, şi anume dacă a sosit momentul de a lăsa responsabilitatea următoarei generaţii", prin urmare "am decis că acum este momentul potrivit", a explicat regina în discursul ei de duminică.

Prinţul moştenitor, în vârstă de 55 de ani, va urca pe tron ca regele Frederik al X-lea la 14 ianuarie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult