Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gest curajos la porțile Kremlinului. Steagul Ucrainei a fost desfășurat în Piața Roșie din Moscova | FOTO

Steagul Ucrainei a fost văzut, luni, chiar în fața Kremlinului, a anunțat un proiect media rusesc pentru drepturile omului.

O femeie a fost arestată, luni, în Piața Roșie din Moscova, pentru că a participat la un miting înfășurată în drapelul ucrainean.

Se pare că numele femeii este Alyona Kozhevnikova. Ea a fost arestată și dusă la secția de poliție din districtul Kitai-Gorod. A fost întocmit un raport cu privire la discreditarea armatei ruse și la încălcarea regulilor privind organizarea de evenimente publice, notează OVD-Info, un proiect media rusesc pentru drepturile omului.

Activista a fost apoi eliberată, informează Ukrainska Pravda.

Activiștii anti-război din Rusia, tot mai vânați

Mai mult, o altă activistă anti-război din Rusia, Olga Smirnova, a fost condamnată de un tribunal din Sankt Petersburg, pe 30 august, la șase ani de închisoare fiind acuzată de răspândirea de știri false despre forțele armate.

Citește și
rusia drone
Ministerul rus al Apărării: Trei drone ucrainene au fost interceptate în timp ce se apropiau de Moscova

Smirnova a primit, de asemenea, interdicția de a administra site-uri web timp de trei ani. Procurorii au cerut o pedeapsă de șapte ani. Activista de 54 de ani a fost arestată în mai 2022.

Anchetatorii spun că ea a distribuit pe internet materiale despre invazia în curs a Rusiei în Ucraina care contraziceau declarațiile oficiale ale Ministerului Apărării. Smirnova a pledat nevinovată, iar avocații ei au declarat că intenționează să facă apel la decizie, potrivit Radio Europa Liberă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult