Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gest fără precedent la un spital. Medicii s-au întors cu spatele la prim-ministru. VIDEO

Personalul medical din Belgia s-a arătat foarte supărat din cauza unui decret recent privind pandemia de Covid-19, care permite personalului necalificat să preia sarcinile de asistent medical.

 

Astfel, medicii și asistentele și-au manifestat nemulțumirile față de măsurile împotriva noului coronavirus, adoptate de guvernul belgian, întorcând spatele primului ministru, care era în vizită la un spital.

Premierul Sophie Wilmes a efectuat sâmbătă câteva vizite neoficiale la două spitale din capitala belgiană Bruxelles, dar a fost întâmpinată la unul dintre acestea cu o răceală ieșită din comun.

Într-o înregistrare video este surprins momentul în care premierul ajunge la Spitalul Saint-Pierre din cartierul Marollen, iar zeci de membri ai personalului stau aliniați pe traseul către intrarea în clădire - dar toți se întorc cu spatele la automobil.

Citește și
Bolnav de COVID-19
Șapte cadre medicale și patru pacienți de la SJ de Urgență Buzău, infectați cu noul coronavirus

Acesta este răspunsul lor la semnarea unui decret regal care permite personalului necalificat să își îndeplinească sarcini de asistență pe fondul pandemiei COVID-19, potrivit presei locale, citată de Sky News.

La începutul acestei luni, Uniunea Generală a Asistenților Medicali din Belgia a afirmat că decretul reprezintă „o adevărată palmă în față” pentru profesiile din sănătate, adăugând că a subminat activitatea depusă în timpul crizei.

În plus, decretul a venit într-un moment în care sectorul sănătății belgian „se prăbușește” și nu „se simte auzit, recunoscut și apreciat”.

Belgia este una dintre cele mai afectate națiuni ale Europei de către COVID-19, înregistrând 54.989 infecții la populația sa de 11,5 milioane. În total, 9.005 de persoane din Belgia au murit din cauza pandemiei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult