Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Germania lansează o campanie de economie de energie. Cum pot cetățenii să lupte împotriva prețurilor tot mai mari

Guvernul german a lansat vineri o campanie de promovare a economiei de energie la nivel naţional, prin care încearcă să-şi determine cei circa 80 de milioane de cetăţeni să economisească energia atât acasă cât şi la locul de muncă.

 

Mișcarea este menită să combată creșterea prețurilor, criza climatică și dependența energetică de Rusia

Mișcarea este promovată pentru a combate creşterea preţurilor şi pentru a lupta împotriva crizei climatice, potrivit AFP şi EFE, citate de Agerpres.

„Cel care economiseşte energie ajută Germania să devină mai puţin dependentă faţă de importurile ruseşti şi pune o piatră la construcţia edificiului pentru climă,” a spus Ministrul german al Economiei şi Climei, ecologistul Robert Habeck.

Acesta a prezentat iniţiativa denumită „80 de milioane, uniţi în schimbarea energetică”, o campanie cu afişe publice, destinată atât industriei şi mediului de afaceri cât şi populaţiei.

Cetățenii, încurajați să folosească transportul în comun în locul mașinii personale și să evite folosirea aerului condiționat

Inițiativa va fi lansată pentru a încuraja anumite obiceiuri, precum utilizarea transportului public în locul maşinii personale sau reducerea folosirii aparatelor de aer condiționat.

Citește și
leeds
Soluția unui britanic pentru a face față facturilor tot mai mari. Stă pe întuneric în casă și nu folosește apa caldă

Ministerul german al Economiei doreşte să fie un model în acest sens, promiţând că vara va porni aparatele de aer condiţionat numai după ce temperatura depăşeşte 26 de grade Celsius, iar în timpul iernii va reduce încălzirea.

Campania, la care au fost raliate de asemenea marile organizaţii sindicale şi patronale germane, include şi crearea unui site dedicat şi a unei linii telefonice unde vor fi oferite sfaturi despre modalităţile de reducere a consumului de energie.

Iniţiativa guvernului german survine în timp ce preţul la energie a atins un nivel record în prima economie a UE, cu o creştere de 38,3% în luna mai, alimentată şi de războiul din Ucraina.

„Ne aşteaptă o toamnă şi o iarnă dificile”

„Fie şi numai din acest motiv este urgent să economisim energia,” a încercat să convingă ministrul Habeck, avertizând că „ne aşteaptă o toamnă şi o iarnă dificile”.

Germania este şi foarte dependentă de materiile prime energetice ruseşti. Înaintea războiului început în februarie, țara din Europa de Vest importa din Rusia 55% din necesarul său de gaze naturale, procent diminuat între timp la 35%.

Împreună cu obiectivul austerităţii energetice „ca sarcină a întregii ţări'', trebuie de asemenea „garantat că iarna nu se instalează în gospodăriile cu venituri mici”, a mai declarat ministrul citat, referindu-se la măsurile de ajutorare a cetăţenilor cu venituri reduse pentru a putea suporta plata facturilor la energie.

Ce vrea Guvernul din Germania, unde Partidul Verde este a doua forță politică

Un alt obiectiv al guvernului în care Verzii sunt a doua forţă politică, după social-democraţi, este „combaterea încălzirii climatice” şi atingerea „obiectivelor în materie de diminuare a emisiilor de gaze cu efect de seră”.

CITEȘTE ȘI: Când vom fi opt miliarde de oameni pe Pământ. Țările cu cei mai mulți locuitori

Călătorii vor putea plăti cu cardul în toate mijloacele de transport în comun din București. Când va avea loc schimbarea

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult