Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Germania ar putea raționaliza gazul. Locuitorii și industria, rugați să scadă consumul

Germania ar putea fi nevoită să raționalizeze gazul, din cauza riscului scăderii livrărilor din partea Rusiei, potrivit unui oficial guvernamental de rang înalt.

Ministrul economiei Robert Habeck a spus joi că situația țării este „serioasă” și că cea mai mare economie a Europei se confruntă cu o „criză” de stocare a unei cantități suficiente de gaz pentru iarnă.

„Reducerea rezervelor de gaze este un atac economic asupra noastră de către Putin. O să ne apărăm împotriva lui. Dar țara noastră va trebui să meargă pe o potecă pietroasă acum,” a spus Habeck, potrivit The Independent.

Întrebat despre amenințarea raționalizării, acesta a spus: „evident, nu o pot exclude”, dar a adăugat că speră că Germania nu va fi nevoită să implementeze o astfel de măsură.

Germania a activat „faza de alarmă” a planului său de urgență

Între timp, Germania și-a activat a doua fază a planului său de urgență privind gazele naturale, „faza de alarmă”.

Citește și
tren masina avion autobuz
Germania lansează o campanie de economie de energie. Cum pot cetățenii să lupte împotriva prețurilor tot mai mari

Guvernul a spus că decizia de a crește nivelul la „alarmă” vine după tăierile de gaze rusești făcute din data de 14 iunie, dar și din cauza creșterii prețurilor la energie din cauza războiului din Ucraina. Al treilea și cel mai înalt nivel este nivelul de „urgență”.

În afară de Germania, Rusia a mai redus livrările de gaz și pentru Slovacia, Republica Cehă, Austria și Italia. În ultimele săptămâni, Moscova a oprit gazul complet către Bulgaria, Polonia, Finlanda, Olanda și Danemarca.

Berlinul are momentan 58% din gazul necesar Germaniei, dar nu crede că poate atinge necesarul de 90% pentru iarnă până în decembrie, fără să ia măsuri speciale.

„Suntem într-o criză de gaz”

„Chiar dacă nu putem simți asta încă, suntem într-o criză de gaz,” a spus Habeck.

De aceea, Germania își roagă locuitorii și industria să scadă consumul cât de mult posibil.

„Prețurile sunt deja mari și trebuie să fim pregătiți pentru și mai multe scumpiri. Asta va afecta producția industrială și va deveni o povară imensă pentru mulți producători,” a spus Habeck.

De când a declarat prima fază a planului de urgență în martie, Germania și alte țări au încercat să obțină gaz suplimentar de la alte țări europene precum Olanda și Norvegia, dar și gaze naturale lichefiate de la producătorii din Golf.

Spre groaza activiștilor de mediu, Germania a anunțat creșterea arderii cărbunelui mai poluant

Totodată, spre groaza activiștilor de mediu, guvernul din Germania a anunțat duminică creșterea arderii cărbunelui mai poluant și reducerea consumului de gaz pentru producerea de energie electrică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult