Modifica setarile cookie
Toate categoriile

George Soros, la Davos: Facebook şi Google reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei

Geroge Soros, prezent la Forumului Economic Mondial de la Davos, a criticat ”monopolurile” tehnologice, cum ar fi Facebook și Google, numindu-le o amenințare la adresa democrației.

Soros avertizează că platformele online sunt ”obstacole în calea inovării”. El și-a exprimat îngrijorarea cu pivire la puterea lor de a influența atenția oamenilor. Cu toate acestea, miliardarul a prezit că zilele acestor rețele sunt numărate, deoarece politica și reglementarea fiscală le au în vizor, scrie BBC.

”Puterea de a modela atenția oamenilor este din ce în ce mai concentrată în mâinile câtorva companii”, a precizat acesta, referindu-se de mai multe ori la Google și Facebook în timpul discursului său. ”Este nevoie de un efort real pentru a afirma și apăra ceea ce John Stuart Mill numea ”libertatea minții”. Există posibilitatea ca odată pierdută, oamenii care cresc în era digitală să aibă dificultăți în regâștigarea ei”.

George Soros a mai criticat, în același discurs, administrația Trump, numind-o un ”pericol pentru lume”, adăugând că el a crezut că președintele va pleca până în 2020 sau ”mai devreme”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult