Modifica setarile cookie
Toate categoriile

General american: Ucraina se pregătește să elibereze Crimeea până vara viitoare

Ucraina ar putea forța trupele ruse să părăsească teritoriul ocupat al Crimeei într-o lovitură fără precedent pentru Vladimir Putin, potrivit unui fost general american, scrie The Sun.

Generalul - locotenent Ben Hodges a povestit pentru The Sun Online cum ucrainenii capătă "un impuls ireversibil" în timp ce străbat teritoriul care a fost confiscat la începutul războiului de Putin.

În condițiile în care rușii se confruntă cu înfrângere după înfrângere pe linia frontului, ei sunt forțați să-și sprijine armata foarte puternic lovită cu recruți mobilizați în grabă, care sunt puțin mai mult decât carne de tun.

Generalul Hodges crede că Moscova știe că situația arată dezastruos, așa că schimbă cu disperare „corpuri pentru timp”, sperând că atât Occidentul, cât și Ucraina să cedeze oboselii de război.

Dar împotriva forțelor ucrainene foarte motivate, pendulul conflictului va continua să se îndepărteze de Putin.

Citește și
cuvantul Permacrisis
A fost ales cuvântul anului. Ce înseamnă “permacrisis”

Pierderea controlului Crimeei ar fi o lovitură de fără precedent pentru un Vladimir Putin deja slab, după ce acesta a confiscat ilegal teritoriul în 2014.

Condamnat pe scară largă pe scena mondială, Putin a trimis numeroși soldați pentru a expulza autoritățile ucrainene înainte de a organiza un referendum fals pentru a forța teritoriul să se alăture Rusiei.

Crimeei i s-au alăturat apoi Herson, Donețk, Lugansk și Zaporizhzhia în acest an ca teritoriu anexat - dar deja ucrainenii împing trupele rusești în afara teritoriilor și le revendică.

Generalul Hodges a declarat pentru The Sun Online: „Toate drumurile duc în Crimeea”, expertul militar a prezis că ucrainenii vor fi luat-o înapoi Crimeea până în vara anului 2023.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult