Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gazprom a publicat un videoclip în care încearcă să sperie Europa cu perspectiva unei ierni fără alimentarea cu gaz rusesc

Compania energetică rusă Gazprom a lansat marți, 6 septembrie, un videoclip „apocaliptic”, în care amenință că va opri gazul către Europa pe măsură ce se apropie iarna, scrie Kyivpost.com.

Videoclipul, distribuit acum pe scară largă pe rețelele de socializare, conține o scenă în care rușii arată că Gazprom oprește complet gazul în Europa și prezintă capitalele europene acoperite de zăpadă și condiții de îngheț.

Pe 2 septembrie, Gazprom a anunțat că a fost descoperită o scurgere de ulei în timpul întreținerii de rutină la o unitate de la stația de compresoare Portovaya, ceea ce înseamnă că gazoductul este oprită complet până când problema va fi remediată.

Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, sancțiunile occidentale au fost motivul pentru oprirea completă a livrărilor și închiderea gazoductului Nord Stream-1.

Vorbind la o conferință din 5 septembrie, Peskov a respins afirmațiile conform cărora Rusia a întrerupt livrările către Europa ca o mișcare politică.

La sfârșitul lunii august, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că instalațiile de stocare a gazelor din Uniunea Europeană erau pline până la 80% și înainte de termen.

Ucraina se pregătește, de asemenea, în mod activ pentru vremea rece care urmează. Pe lângă sursele tradiționale de căldură, în Ucraina sunt achiziționate generatoare și combustibil pentru a crea puncte de încălzire în cazul în care Rusia decide să ducă un război energetic și să lovească rețelele de încălzire.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult